Vanaema hoidised Väike Myy
Kui hakkasin aastakümneid tagasi hoidistega katsetama, olid mu lapsed väikesed, pood kaugel ja pahatihti polnudki sealt midagi võtta. Tuli hakkama saada sellega, mis kodus olemas – see tähendas, et olemas olema pidi palju. Juurvili keldris, rasv, liha ja moosid-salatid-supipõhjad purkides, liha ja kapsad tünnis, seened ja kurgid hapnemas, õunad-seened kuivatatud, samuti maitseroheline ja ravimtaimed. Suitsuliha sahvris rippumas, kala kuivas ja marineeritult purgis.
Minu hoidised säilivad hästi ka siis, kui ei ole spetsiaalseid hoiuruume; nad on kasutatavad mitmel moel, neid saab teha käepärastest toorainetest. Ning veel üks kriteerium: mulle meeldib, kui minu riiulitelt leiab midagi teistsugust, üllatavat.
Väike Myy,
suure pere vanaema
Rõugõ kihelkonna veerel
- Maasikamoosi säilitamine: kuidas valida hoidisele õiged kaaned ja mis puhul on üldse mõeldav vanade purgikaante kasutamine?
- Köögiviljad ja rohelised tomatid purki
- ÜLESKUTSE ⟩ Näidake oma hoidiseid ja võitke äsja ilmunud hoidisteraamat!
- Raamatu "Vanaema kokaraamat" sünnilugu läbi autori Väikse Myy ja toimetaja Epp Petrone silmade
Autoriõigus: Ülle Solovjova ja Petrone Print, 2023
Toimetaja: Epp Petrone
Keel ja korrektuur: Riina Tobias
Fotod: Epp Petrone, Kairi Sakla, .lle Solovjova, 123.rtf, Canva.com, Dreamstime.com, Freeimages.com, Pexels.com, Pixabay.com, Stocksnap.com, Unsplash.com
Kujundus: Ande Kaalep
Trükk: Greif
ISBN: 978-9916-678-65-7
kõva kaas
128 lk
Laost otsas
Kommentaarid